Klik hier voor de webversie  
 

Nieuwsbrief | Maart 2024

Beste Woningcorporatie


Hierbij ontvangt u de Bo-Ex Nieuwsbrief van maart 2024. Met daarin onder andere de nieuwe directeur-bestuurder van Bo-Ex die zich voorstelt, de nieuwe webpagina over onze seniorenwoningen, de gebiedsteams van Bo-Ex en fijne tips om uw leven makkelijker te maken. En.. nog meer goed nieuws: Bo-Ex gaat haar openingstijden uitbreiden per 1 mei. U leest het allemaal in deze nieuwe editie van de Bo-Ex Nieuwsbrief.

Wij wensen u veel leesplezier.

Heeft u nog vragen over deze nieuwsbrief? Dan kunt u ons bereiken via telefoonnummer 030 282 78 88 of klantenservice@boex.nl.


Nieuwe directeur-bestuurder Bo-Ex

Misschien heeft u het al gehoord?

Bo-Ex heeft per 11 maart 2024 een nieuwe directeur-bestuurder. Zijn naam is Robert Straver. Hij volgt interim directeur-bestuurder Hans Pluim op.

Robert (1972) werkt al lang en met veel plezier in de corporatiewereld.

Robert vertelt: "Ik heb zin om aan de slag te gaan voor Bo-Ex én de stad Utrecht. En draag graag mijn steentje bij aan de doelstellingen van Bo-Ex de komende jaren."


Lees verder >>

Waarom een inboedelverzekering?

Het is belangrijk dat uw woning goed verzekerd is. Bo-Ex zorgt voor een opstalverzekering. Deze dekt schade aan spullen die vastzitten in en aan het huis. Zoals leidingen, de badkamer en het toilet. Alle andere verzekeringen regelt u zelf, bijvoorbeeld een inboedelverzekering. Als er iets met uw spullen gebeurt, zijn deze met een inboedelverzekering goed verzekerd. Denk aan schade aan uw spullen die ontstaat bij lekkage, brand of inbraak. Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar het is wel slim om zo’n verzekering af te sluiten. Meer weten?

Lees hier verder >>

Tuingereedschap van Bo-Ex te leen

Het voorjaar komt eraan!

En dat betekent dat we allemaal weer naar buiten gaan. Het balkon op, de natuur in. Of misschien heeft uw woning een eigen voor- of achtertuin? Dan wordt het weer tijd voor de nodige tuinklusjes. Met goed tuingereedschap is iedere tuinklus snel gedaan. Als huurder van Bo-Ex kunt u tuingereedschap gratis bij ons lenen: van heggenschaar tot snoeischaar, grasmaaier en nog veel meer.

Wit u weten hoe het werkt?

Lees verder onder het kopje ‘Meedoen’ op de website van Bo-Ex >>

Seniorenpagina website Bo-Ex

Wist u dat er een speciale pagina over seniorenwoningen op de Bo-Ex website staat? Ouderen willen vaak wel doorstromen naar een geschikte sociale seniorenwoning, maar weten niet altijd hoe. Of ze worden overvallen door het moment en vinden het dan moeilijk om onder tijdsdruk een goede keuze te maken. Bo-Ex wil ouderen op een makkelijke manier helpen bij het vinden van (beter) passende woningen binnen ons aanbod. Op de seniorenpagina vindt u alle wooncomplexen van Bo-Ex die geschikt zijn voor 65-plussers.

Neem hier een kijkje, ook als u nog niet van plan bent om te verhuizen. >>

Initiatief ‘Meet je stad’

Wilt u als 'burgerwetenschapper' onderzoek doen naar het klimaat in Utrecht? Doe dan mee met Meet je Stad!


Milieucentrum Utrecht brengt samen met inwoners klimaatverandering in kaart. Iedereen die nieuwsgierig is en dingen wil uitzoeken is welkom om mee te doen. Milieucentrum Utrecht wil graag weten wat uw vragen zijn op het gebied van klimaatverandering. En nodigt u dus uit mee te denken en gezamenlijk onderzoek te doen. Meer weten?


Lees verder >>

Gebiedsgericht werken Bo-Ex

Sinds begin dit jaar werkt Bo-Ex met gebiedsteams. Binnen de gebiedsteams werken verschillende specialisten samen om de kennis van bewoners, woningen en organisaties in de wijken beter met elkaar te verbinden. En zo sneller tot een passende oplossing te komen bij problemen. Wel zo fijn! In de gebiedsteams werken de volgende specialisten samen: Wijkconsulent, Sociaal buurtbeheerder en Technisch buurtbeheerder. Op onze website vindt u de verschillende teams en vindt u per wijk uw contactpersonen.

Lees verder>>

Beleef en bewonder: subsidie voor een groen buurtproject

Op 20 maart gaat de regeling ‘Beleef en Bewonder’ voor de vierde keer van start.

Met deze overheidsregeling kunnen bewoners uit de provincie Utrecht een bedrag van € 500,- of € 1000,- aanvragen voor een groen buurtproject.

De regeling is bedoeld voor projecten waarbij voor meer groen in de buurt gezorgd wordt. Denk aan geveltuinen, (een uitbreiding van) boomspiegels, planten van bomen of het aanleggen van een vijver.


Houd onze website in de gaten voor meer informatie over deze regeling.

Steffie.nl legt uit

Wist u dat er een website is die moeilijke dingen op een makkelijke manier uitlegt?

Steffie.nl heet deze website, die ingewikkelde informatie begrijpelijk maakt.

U vindt er uitleg over heel veel verschillende onderwerpen. Zoals Gezondheid, Computer en mobiel, Wonen, Eten en drinken, Reizen en Geld. Denk aan uitleg over Vocht- en schimmelproblemen in huis, DigiD aanvragen, geldzaken regelen en huisarts- of ziekenhuisbezoek. Zo wordt de wereld weer iets eenvoudiger!

Kijk op steffie.nl.

Uitgebreidere openingstijden Klantenservice

Goed nieuws! Per 1 mei 2024 gaan de openingstijden veranderen van de Bo-Ex Klantenservice.

Vanaf 1 mei zijn wij bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur. Voor zowel telefonische bereikbaarheid als de bezoektijden op kantoor zijn dit de nieuwe openingstijden. Let op; als u wilt langskomen op ons kantoor, dan kunt u het beste vooraf een afspraak maken. Alleen dan kunnen we zorgen dat de juiste collega er ook is. Bel voor het maken van een afspraak onze Klantenservice op 030 282 78 88.

 
 
Wilt u liever geen berichten van Bo-Ex ontvangen, klik dan hier om u af te melden.