Klik hier voor de webversie  
 

Nieuwsbrief Bo-Ex juni 2024

Beste Woningcorporatie


Hierbij ontvangt u de Bo-Ex Nieuwsbrief van juni 2024. Met daarin onder andere informatie over de huurverhoging en de eenmalige huurverlaging. En wist u dat onze website een voorlees- en vertaalfunctie heeft? Wel zo handig. En verder leest u over een mooi, groen project van de gemeente en vindt u informatie over 'Kamers met aandacht'. En ziet u criminaliteit in uw buurt, meld het anoniem! Dit en nog veel meer leest u in deze nieuwe editie van de Bo-Ex Nieuwsbrief.


Wij wensen u veel leesplezier.


Heeft u nog vragen over deze nieuwsbrief? Dan kunt u ons bereiken via telefoonnummer 030 282 78 88 of klantenservice@boex.nl.


Huurverhoging 2024

Ieder jaar passen we de huren aan.

De overheid bepaalt met hoeveel procent de huren maximaal mogen stijgen. Bo-Ex wil graag de huren betaalbaar houden. Maar tegelijkertijd is er ook geld nodig om woningen te onderhouden, te verduurzamen en om nieuwe woningen te bouwen. Daarom is een huurverhoging nodig. De afgelopen jaren heeft Bo-Ex ervoor gekozen om niet de maximale huurverhoging door te voeren. Dit jaar zijn we helaas wel genoodzaakt de maximale huurverhoging van 5,3% door te voeren.

Lees hier verder over de huuraanpassing.

Let op: betaal per 1 juli het juiste bedrag

Als u ons gemachtigd heeft om de huur automatisch te incasseren, dan hoeft u niets te doen. Het juiste huurbedrag wordt dan per 1 juli 2024 automatisch afgeschreven. In andere gevallen moet u zelf actie ondernemen om per 1 juli 2024 het juiste bedrag te betalen:

- Als u uw bank heeft gemachtigd om de huur automatisch over te schrijven naar Bo-Ex, geef dan op tijd aan uw bank door wat het nieuwe huurbedrag is. Zo voorkomt u dat u betalingsachterstand oploopt.

- Als u zelf via internetbankieren een maandelijkse overschrijving hebt ingesteld: pas dan zelf op tijd de hoogte van het bedrag aan. Zo voorkomt u dat u betalingsachterstand oploopt.

Eenmalige huurverlaging

In 2023 kregen bewoners met een laag inkomen en een huur boven € 575,03 een eenmalige huurverlaging tot dat bedrag. Daarvoor is gekeken naar het vastgestelde inkomen door de belastingdienst over 2021.

Bewoners die in 2023 geen huurverlaging hebben ontvangen of later te maken hebben gekregen met een inkomensdaling kunnen tot en met 30 december 2024 zelf de eenmalige huurverlaging aanvragen.

Het gaat dan om woningen met een huur boven € 577,91. De huurverlaging gaat dan terug naar dit bedrag. U moet voor de eenmalige huurverlaging wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Lees meer -->

Project 'Groene Buurt, Koele Buurt'

Verstedelijking, hete zomers en droogte dagen de stad uit. Met name de groenarme buurten in Utrecht, Kanaleneiland, Rivierenwijk, Ondiep en Zuilen, lijden daaronder. Met het project ‘Groene Buurt, Koele Buurt’ wil de gemeente Utrecht, in samenwerking met de provincie Utrecht en de Natuur en Milieufederatie, de hittestress in deze buurten in kaart brengen deze zomer. Utrechters uit deze buurten kunnen zich aanmelden om met speciale, draagbare meetkastjes de temperatuur meten. En zo informatie te verzamelen over hitte en luchtvochtigheid. Utrecht doet als een van de zes Europese steden mee aan dit project.

Lees meer -->

Kamer vrij? Maak iemand blij!

Heeft u een vrije kamer in uw woning? Wilt u deze ruimte misschien verhuren?

'Kamers met Aandacht' zoekt verhuurders die een vaste, betaalbare woonomgeving kunnen bieden aan jongeren van 18 jaar en ouder, die wat extra ondersteuning nodig hebben. Iedereen kan zich aanmelden als verhuurder, zonder gekort te worden. Ook mensen met een uitkering, toeslagen en sociale huurwoning. Kamerverhuur moet u altijd eerst bij Bo-Ex aanvragen. Kamers met Aandacht helpt u daarbij.

Lees meer -->

Nieuwe openingstijden

Goed nieuws! Sinds 1 mei 2024 zijn de openingstijden veranderd van de Bo-Ex Klantenservice. Wij zijn nu bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.00 uur en op vrijdag van 8.30 uur tot 12.00 uur. Voor zowel telefonische bereikbaarheid als de bezoektijden op kantoor zijn dit de nieuwe openingstijden. Let op; als u wilt langskomen op ons kantoor, dan kunt u het beste vooraf een afspraak maken. Alleen dan kunnen we zorgen dat de juiste collega er ook is. Anders kan het zijn dat we een vervolgafspraak moeten maken. Bel voor het maken van een afspraak onze klantenservice op 030 282 78 88.

Voorlees- en vertaalfunctie op onze website

Heeft u, of iemand die u kent, moeite met lezen? Of moeite met het lezen van de Nederlandse taal? Kunt u daardoor vaak niet de juiste informatie vinden op onze website?

Wij hebben de oplossing! Onze website heeft namelijk een voorlees- en vertaalfunctie. In de onderstaande video wordt uitgelegd hoe deze functie werkt.

Klik hier voor de uitlegvideo.


De juiste informatie binnen handbereik met onze handige tool! Wel zo fijn!

Staat uw deur open voor iedereen?

Criminelen hebben woningen nodig voor criminele activiteiten zoals drugs dealen of illegale prostitutie. Zij verleiden huurders soms om criminele dingen te doen of zetten ze onder druk om een kamer te verhuren. Dit kan veel ellende veroorzaken en heeft grote gevolgen. Criminaliteit heeft een grote invloed op de veiligheid in de buurt. Als buurtbewoner ziet u mogelijk als eerste dat er iets niet klopt bij een woning. Ziet u criminaliteit rondom uw woning? Meld het anoniem via 0800-7000 of op www.meldmisdaadanoniem.nl.

Lees verder -->


 
 
Wilt u liever geen berichten van Bo-Ex ontvangen, klik dan hier om u af te melden.