Klik hier voor de webversie  
 

Nieuwsbrief | 18 september 2023

Beste [Voornaam],


Hierbij ontvangt u de Bo-Ex Nieuwsbrief van september 2023. Met daarin onder andere nieuws over de tegemoetkoming in de energieprijzen voor huishoudens met blokverwarming. Half oktober gaan we een bewonersonderzoek uitvoeren. Daarin vragen we onze huurders naar de tevredenheid met hun woning en woonomgeving. We hopen op veel reacties. Heeft u geldzorgen? U staat niet alleen. We geven in deze nieuwsbrief een overzicht van instanties bij wie u kunt aankloppen.

Kortom, er is veel nieuws te melden. Wij wensen u dan ook veel leesplezier!


Heeft u nog vragen over deze nieuwsbrief?

Dan kunt u ons bereiken via telefoonnummer 030 282 78 88 of klantenservice@boex.nl


Onthulling gevelsteen Joke Smitplein


Zaterdag 26 augustus werd op het Joke Smitplein een gevelsteen ter ere van de feministe Joke Smit onthuld. Hans Pluim, directeur-bestuurder a.i. van Bo-Ex, eigenaar van de woningen aan het Joke Smitplein, sprak een welkomstwoord. De herdenkingssteen voor feministe Joke Smit (1933-1981) werd onthuld door burgemeester Sharon Dijksma en Hedy d'Ancona.

Lees meer -->

Vooraankondiging Bewonersonderzoek


Een keer in de vijf jaar voert Bo-Ex een bewonersonderzoek uit. Daarin vragen we onze huurders onder andere naar de tevredenheid met hun woning en woonomgeving en de leefbaarheid in hun buurt. Rond 13 oktober krijgt u een brief met daarin de aankondiging van het onderzoek. Daarin staat een link en de code om de vragenlijst in te kunnen vullen. Het is een digitaal onderzoek, maar als u liever een papieren versie ontvangt, dan kunt u deze aanvragen. Dat staat allemaal in de brief die u krijgt. We hopen natuurlijk op veel reacties. Zo krijgen wij een beter beeld van hoe onze huurders hun woning en woonomgeving ervaren en welke onderwerpen ze daarin belangrijk vinden.

Vergoeding huishoudens met blokverwarming

Is uw woning aangesloten op blokverwarming? Dan krijgt u dit jaar een tegemoetkoming voor de gestegen energieprijzen. Net zoals iedereen met stadsverwarming of een individuele energie-aansluiting. Het kabinet heeft dit besloten. Bij blokverwarming heeft u geen eigen energiecontract of eigen aansluiting. Daardoor is het lang onduidelijk geweest of huurders met blokverwarming ook een vergoeding kregen. Dit is nu dus geregeld.

Lees meer -->

Bericht van HV Bo-Ex: Themabijeenkomst Duurzaam Wonen op 8 november


Leden van de huurdersvereniging, die ideeën hebben over duurzaamheid of er meer over willen horen, zijn welkom op de algemene ledenvergadering (ALV) van 8 november. Na de ALV zal de tweede helft van de avond over duurzaamheid gaan. Bo-Ex staat voor de complexe en uitdagende taak de woningen te verduurzamen voor 2050. De HV heeft de werkgroep duurzaamheid opgericht die op 8 november- samen met Bo-Ex - uitleg komt geven. Samen presenteren zij vergezichten, maar horen ook graag van de leden, waar het laaghangend fruit te vinden is. Er zullen actief ideeën opgehaald worden. Meer weten?


Word lid!

Geldzorgen? Zoek hulp!


Boodschappen, stroom, gas, brandstof: alles is veel duurder geworden. Soms komen mensen in de problemen. Ze hebben te weinig geld om alle rekeningen te betalen. Heeft u dat ook? Er zijn in Utrecht veel organisaties die u kunnen helpen.Wij zetten er een aantal voor u op een rijtje:

1. Schuldhulpmaatje
www.schuldhulpmaatje.nl/utrecht

2. Buurtteams
www.buurtteamsutrecht.nl/onderwerpen/geldzaken

3. De Geldzaak
www.degeldzaak.nl

4. Gemeente Utrecht
www.utrecht.nl/werkeninkomen/geldenhulpbijrondkomen

5. Bo-Ex
www.boex.nl/huurachterstand

Evert Bartlema en Kees Karsten benoemd als RvC-commissaris Bo-Ex


De Raad van Commissarissen (RvC) van Bo-Ex is blij met de versterking van de raad met Evert Bartlema en Kees Karsten. Na een verzoek van de RvC heeft Huurdersvereniging Bo-Ex de werving en selectie uitgevoerd. Daaruit zijn twee kandidaten voor-gedragen als commissaris namens de huurders. De RvC heeft hun voordracht overgenomen. Met hun komst bestaat de RvC weer uit vijf leden.


Lees meer --->

Doe mee met de Energie Bespaar Game en win

U heeft er vast al van gehoord. Bo-Ex is op zoek naar kandidaten om mee te spelen met een heel nieuw spel, waarbij u samen met buurtgenoten leert hoe u energie kunt besparen. Welke acties in uw woning en gedrag zorgen voor extra energiebesparing? Wat kunt u zelf doen om uw energierekening omlaag te krijgen?

De Energie Bespaar Game helpt bij het beantwoorden van deze vragen. U leert hoe u makkelijk en op een leuke manier energie bespaart, door mee te doen aan het online spel. En er zijn ook nog prijzen te winnen! Dus doe mee. U heeft nog een week om zich aan te melden!

Lees meer--->

 
 
Wilt u liever geen berichten van Bo-Ex ontvangen, klik dan hier om u af te melden.