Klik hier voor de webversie  
 

Nieuwsbrief | 21 december 2023

Beste Woningcorporatie


Hierbij ontvangt u de Bo-Ex Nieuwsbrief van december 2023. Met daarin onder andere een waarschuwing voor oplichterspraktijken, de Alexandertuin, informatie over brandveiligheid in openbare ruimten en op galerijen. En verder tips om onder andere (gratis) advies te halen bij de gemeente en leuke groene activiteiten (voor jong en oud!) bij te wonen.

Kortom, er is veel nieuws te melden. Wij wensen u dan ook veel leesplezier.


Heeft u nog vragen over deze nieuwsbrief? Dan kunt u ons bereiken via

telefoonnummer 030 282 78 88 of klantenservice@boex.nl.

Oplichters maken misbruik naam RRS

Heeft u een ontstopping of een ander probleem met uw riool? Let dan goed op met wie u contact opneemt. Op dit moment doet een onbetrouwbaar bedrijf zich voor als rioolbedrijf Riool Reinigings Service (RRS). Ze adverteren op internet met de naam van RRS en doen zich telefonisch voor als medewerkers van RRS. Maar let op, dit zijn oplichters!

Lees meer -->

Utrecht Natuurlijk

Bent u gek op de natuur en wilt u er meer over weten? Of gaat u graag met uw kinderen naar een kinderboerderij? Dan heeft u vast wel eens van Utrecht Natuurlijk gehoord. Utrecht Natuurlijk heeft 5 stadsboerderijen en 6 stadstuinen, waar regelmatig (gratis) activiteiten plaatsvinden. Denk aan samen tuinieren in een van de stadstuinen of een workshop ‘Spinnen’ of ‘Vacht vilten’. Er worden ook feesten georganiseerd, zoals het Oogstfeest of een boerderijfeest. Kijk voor het uitgebreide programma voor jong en oud op www.utrechtnatuurlijk.nl

Servicepunt gemeente Utrecht

Heeft u een moeilijke brief ontvangen of moet u veel regelen met verschillende organisaties? Weet u niet waar u moet beginnen? Blijf er dan niet mee rondlopen. Kom naar het Servicepunt. De medewerkers van het Servicepunt luisteren naar u en kijken naar uw situatie. Deze hulp is gratis. De medewerkers kunnen bijvoorbeeld een tolk inschakelen om met u te praten. Kijk voor meer informatie op www.utrecht.nl/contact/servicepunt.

Energie Bespaar Game afgelopen

Zes weken lang hebben onze deelnemers hard gewerkt aan de verschillende challenges van de Energie Bespaar Game. Door quizvragen te beantwoorden en acties uit te voeren! En met succes: "Bo-Ex – Woongroep Kruisstraat" won de eerste week. In week zes was “Bo-Ex team 3” de winnaar. De inzet van onze deelnemende huurders is belangrijk in onze gezamenlijke strijd tegen klimaatverandering. Bedankt voor het meespelen, we zijn trots op jullie!

Uitleg regelgeving vrijhouden vluchtroutes
In de bouwregelgeving zijn (nieuwe) eisen gesteld aan het brandveilig gebruik van vluchtroutes in een gemeenschappelijke ruimte in woongebouwen. Goed om te weten voor u!
Naast het verbod op brandbare voorwerpen mogen er ook geen dingen in de vluchtroute staan, die het vluchten moeilijk maken. Het gaat daarbij in ieder geval om voorwerpen die de breedte van de verkeersruimte (gang, trap, galerij e.d.) kleiner maken.
Lees hier verder-->

Alexandertuin

Een mooi bericht vanuit de gemeente. Wijkbureau Zuidwest heeft samen met de bewoners van de Alexander de Grotelaan gekeken naar plannen om het plein tussen de flats groener te maken. Onze sociaal buurtbeheerder heeft hierbij geholpen. Gezamenlijk is er een ontwerp gemaakt voor meer groen, picknicktafels en moestuintjes. Meer groen zorgt voor een betere leefbaarheid, een betere afvoer van water en draagt bij aan de diversiteit van dieren en insecten in de stad. De werkzaamheden aan de Alexandertuin zijn in volle gang.

Kamer vrij? Maak iemand blij!

Wist u dat in Utrecht heel veel mensen een kamer zoeken? Jong, oud, Nederlands en internationaal? Geef tijdelijk thuis zet zich in om mensen te helpen om ergens tijdelijk een thuis te vinden. Heeft u in huis een kamer die u eigenlijk niet gebruikt? Mooi! Hiermee kunt u iemand helpen aan een tijdelijk thuis, en het levert u ook zeker wat op. Doe de test op geeftijdelijkthuis.nl en kijk welke huurder en organisatie bij u past!

Energievergoeding door de gemeente

Er is door de gemeente Utrecht geld beschikbaar gemaakt, dit omdat energie zo duur is geworden. Ook dit jaar kunnen inwoners met een laag inkomen een energievergoeding aanvragen van € 800. Ook huurders van Bo-Ex kunnen hiervoor in aanmerking komen. Wilt u een aanvraag voor energievergoeding doen? Dat kan bij de gemeente vanaf half december 2023 tot en met 31 maart 2024.
Lees hier verder>>

Duurzaamheidspanel: Geef uw mening!

Wij werken steeds aan het verduurzamen van onze sociale huurwoningen. Bijvoorbeeld door het isoleren van woningen of het plaatsen van zonne-panelen. Maar we zijn er nog lang niet. Naast het verbeteren van energielabels gaan we ook aan de slag met vergroening, hitte en duurzamer bouwen. Wat vindt u belangrijk dat er gebeurt op het gebied van verduurzaming? Uw mening is belangrijk. Er komt daarom een digitaal duurzaamheids-panel. In 2024 worden een paar keer vragenlijsten voorgelegd aan de deelnemers. Wilt u deelnemen aan dit panel? U kunt zich opgeven via deze link.



Meer lezen?

De najaarseditie van ons bewonersblad Thuis is uit. Lees meer over onder andere Donkere Dagen Offensief, een interessant interview met de voorzitter van Huurdervereniging Bo-Ex, kijk binnen bij een betrokken bewoonster op de Gloriantdreef en geniet mee van de feestelijkheden omtrent het 100-jarig bestaan van Het Nieuwe Woonhuis.

Klik op de afbeelding hiernaast om direct naar de online versie van de Thuis te gaan.


Veel leesplezier!

Tuinvrijwilligers en tuinen gezocht
Wilt u graag iets doen voor een ander of voor de buurt in het algemeen? Bo-Ex is op zoek naar bewoners die houden van tuinieren én hun buren graag willen helpen. Zoals bij achterstallig tuinonderhoud of het schoonhouden van de buurt. Interesse? Meld u aan via klantenservice@boex.nl, met als onderwerp ‘Groene vrijwilliger’. Heeft u juist hulp nodig bij tuinklusjes? Omdat u niet meer goed kunt lopen of het werk in uw tuin niet meer aankunt? Mail dan naar klantenservice@boex.nl met als onderwerp 'Tuinvrijwilligers gezocht'.

Bo-Ex wenst u gezellige

en liefdevolle feestdagen

en een gelukkig 2024!

 
 
Wilt u liever geen berichten van Bo-Ex ontvangen, klik dan hier om u af te melden.